Weer afvallen na ziek te zijn geweest

Al ruim een jaar ben ik met mijn gezondheid in de weer. Er is diabetes II geconstateerd en mijn overgewicht is een groot probleem. Mijn extra kilo’s zorgen voor een veel te hoge bloeddruk en hierdoor ben ik weer ‘geestelijk traag’ en ervaar ik evenwichtsstoornissen.

Afvallen door minder te eten werkt helaas voor mij niet. Op zich eet ik niet zo heel erg veel, ik heb alleen een kantoorbaan en ik ga met de scooter naar mijn werk omdat mijn lichaam mij niet meer goed kan vervoeren. Rijden op een fiets zorgt gegarandeerd voor een ontregeling in mijn suiker huishouding en wandelen naar mijn werk is onmogelijk door de grote afstand.

Omdat ik toch wil afvallen ben ik, met veel moeite begonnen met kleine stukjes te lopen. Ik ga meestal een half uurtje voor het slapen naar buiten, ik loop een paar blokken en daarna wandel ik doodmoe naar huis. Ik hoop dat deze inzet mijn lichaam weer goed gaat doen.

Met weemoed denk ik namelijk aan de tijd dat ik slank, snel en een mooie man was. Inmiddels ben ik een wandelende vetkwab en heb ik spijt van mijn vreetbuien. Nu heb ik nog een kans om mijn lichaam te genezen, door kilo’s te verliezen. De diabetes zal ik altijd houden maar het afvallen zal er wel voor zorgen dat mijn gezondheid weer vooruit gaat, mijn bloeddruk daalt en die gezondheid is nu echt belangrijk voor mij.

Doe je mee, dan gaan we vandaag allemaal een paar blokjes wandelen om af te vallen.

Dit bericht is geplaatst in Afvallen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie