Ik wil afvallen maar het lukt mij niet

Ik wil afvallen maar het lukt mij niet, dat is gewoon de enige juiste omschrijving van het grootste probleem in mijn leven.

Toen ik dit weblog begon, dacht ik wel even een aantal kilo’s af te kunnen vallen en op deze manier andere mensen ook te motiveren om af te vallen maar niets is minder waar. Ik ben nog steeds dik en ben niets afgevallen. De afgelopen jaren ben ik zelfs vetter geworden, dus minder spieren en meer vet. Mijn gewicht is wel redelijk gelijk gebleven maar ik zie mezelf letterlijk steeds dikker worden in de spiegel. Ik heb dus gefaald!

Waarom wil ik afvallen?

Ik heb diabetes type 2, jicht en kans op diverse andere gezondheidsproblemen waaronder de meer kans op kanker door overgewicht maar zelfs met deze gedachte lukt mij het mij niet niet om af te vallen.

Wat is mijn valkuil:

Ik ben dol op eten en ik kan eten ook niet weerstaan. Ik kan het gewoon niet. Ik zou misschien meer tijd kunnen besteden aan wandelen of naar een sportschool gaan maar ik kan niet minder eten. Ik ben een slappe hongerige voedselverslaafde!

Hoe moet ik verder?

Hoe moet ik afvallen? Het lukt me gewoon niet! Misschien moet ik professionele hulp aanvragen want afvallen door middel van een maagverkleining is geen optie in mijn ogen.

Dit bericht is geplaatst in Afvallen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie