3 dagen 80 minuten fietsen per dag

Sinds dinsdag 21 februari fiets ik iedere dag 80 minuten, iedere dag 40 minuten naar mijn werk en daarna weer 40 minuten terug naar mijn huis. De eerste dag was verschrikkelijk, de tweede dag was nog erger en vandaag, de 3e dag gaat het wel redelijk.

Het valt mij wel op dat mijn gezondheid en conditie heel erg achteruit is gegaan door de diabetes, jicht, de hoeveelheid medicijnen die ik moet slikken en dan uiteraard ook nog eens de afgelopen 6 jaar dat ik nauwelijks lichamelijk actief ben geweest door allerlei redenen waaronder ziekte, lichamelijke onzekerheid, enorme vermoeidheid en bang dat mijn fiets gejat wordt.

Nu ik verplicht ben om te fietsen omdat het OV niet meer op mijn werk komt, moet ik wel fietsen en emotioneel voel ik me er wel goed onder. Lichamelijk is het nog heel erg zwaar maar hopelijk zal mijn lichaam heel snel wennen.

Per dag zou 80 minuten fietsen op mijn tempo ongeveer 800 Kcal verbranden.
Na 1 maand met 20 werkdagen, zou dan ook 20 x 800 Kcal = 16000 KCal verbrand moeten zijn maar voorlopig verwacht ik dat mijn gewicht nog op 107 kilo zit.
1 kilo is 9000 Kcal dus er zal iets van anderhalve kilo van mijn gewicht moeten zakken.
Het mooiste van alles, het mooie weer gaat er nu ook aankomen, dan is het ook nog eens leuk om te fietsen.

Dit bericht is geplaatst in Afvallen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie