107 kilo

Tijdens mijn laatste bezoek aan de diabetesverpleegkundige bleek ik 107 kilo te wegen. Dit gewicht heb ik al enkele maanden en ik ben er behoorlijk zat van. Ik merk dat uit bed of van de bank opstaan een opgave is waarna ik de eerste 1 minuut heel zwaar adem. Dat is ook niet zo vreemd want mijn lichaam zou ideaal ongeveer 80 kilo wegen.

Ik ben afgelopen dinsdag begonnen met fietsen, niet omdat ik zo sterk ben maar omdat het openbaar vervoer niet meer op mijn werk aankomt, waardoor ik kan kiezen voor een enorme wandeling of het hele stuk fietsen.

Ik dacht: dat fietsen doe ik met gemak maar dat valt vies tegen! Dit is de tweede dag dat ik naar mijn werk fiets en ik heb enorm verzuurde benen zodra ik op de fiets stap. Misschien is de omleiding met het openbaar vervoer wel heel erg goed voor mij want nu wordt ik met mijn neus op de feiten gedrukt.

Ik ga proberen de komende 6 weken naar mijn werk te fietsen en daarna vaker de fiets weer te pakken. Het is klaar met excuses om het openbaar vervoer te pakken. Als ik veel ouder dan nu, 42 jaar wil worden dan zal ik er echt iets aan moeten doen. De diabetes vreet aan mijn levensgeluk en dat beest dat suiker heet, moet ik onder controle krijgen.

Mooie gedachten en een mooi streven, nu moet ik er alleen ook echt iets voor doen. Ik hoop dat ik het vol kan houden.

Dit bericht is geplaatst in Afvallen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie